Veseli Uskrs 2017 u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež

12.04.2017. održana je na Bolničkom odjelu Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež prigodna predstava povodom najvećeg kršćanskog praznika Uskrsa. U predstavi su uz male pacijente koji se liječe na Bolničkom odjelu sudjelovali su doktoriklaunovi „Crveni nosevi“, učiteljice škole u Bolnici, volonteri i radni terapeut.

Djeca s dječjeg odjela recitirala su uskršnje pjesmice koje su vrijedno učili s učiteljicama, a u nastupima su im pomagale klaunice sestra Livadić i sestra Imagina Milosrdić. Adolescenti su priredili kratki recital o „Uskrsnim običajima“, nakon kojeg je slijedio dramski dio „Uskrs u našim obiteljima“ nastao kao uprizorenje teksta kojg su napisali sami pacijenti, iznoseći priče iz vlastitih iskustva u svojim obiteljima na Uskrs. Na kraju predstave klaunice su u svom kratkom nastupu zabavile pacijente i publiku.

Predstavi su bili prisutni dugogodišnji prijatelji naše bolnice djelatnici FINA-e, koji su na radost naših malih i velikih pacijenata došli sa vrećicama punih slatkiša, koje su im darivali poslije predstave.

DSC06878

DSC06882