Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež (u daljnjem tekstu: Bolnica) donosi ”Pravila o privatnosti” s ciljem zaštite osobnih podataka koje nam dajete na uvid na internetskim stranicama www.djecja-psihijatrija.hr . Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Molimo, pažljivo pročitajte ”Pravila o privatnosti” kako biste jasno razumjeli kako i zašto prikupljamo, koristimo i štitimo vaše osobne podatke. Korištenjem ovih stranica potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja.

Koja je svrha prikupljanja osobnih podataka?

Davanje vaših osobnih podataka je dobrovoljno. Pristup internet stranici www.djecja-psihijatrija.hr  je slobodan, a od korisnika se ne traži registracija. Osobne podatke prikupljamo kako bismo mogli što kvalitetnije obraditi vaše zahtjeve za uslugama Bolnice, odgovoriti na vaše upite te kako bismo vas mogli informirati o postojećim i novim sadržajima i uslugama koje pružamo samostalno ili u suradnji s našim partnerima.

Kako prikupljamo podatke?

Vaše osobne podatke pružate nam na uvid i korištenje prilikom slanja upita elektroničkom poštom na adresu tajnistvo@djecja-psihijatrija.hr i narucivanje@djecja-psihijatrija.hr

Vaša e-mail adresa kao i podaci koje isporučujete neće biti pohranjeni na ovoj web stranici i neće biti obrađeni od bilo kojih drugih obrađivača podataka. Podaci će biti korišteni isključivo za potrebe povratne komunikacije prema korisniku.

Koje osobne podatke prikupljamo?

Tijekom korespondencije elektroničkom poštom ili drugim elektroničkim kanalima komunikacije može biti zatraženo da nam ostavite svoje ime i prezime, adresu elektroničke pošte, broj telefona, datum, mjesto i godinu rođenja, mjesto stanovanja, MBO i skenirane uputnice.

Kako koristimo Vaše osobne podatke?

Podatke koje prikupimo možemo koristiti kako bismo omogućili bolju i bržu uslugu u odgovoru na vaš korisnički zahtjev ili upit.

Kako štitimo Vaše podatke?

Primjenjujemo odgovarajuće mjere zaštite osobnih podataka i procedure kako bismo spriječili da se osobnim podacima ne bi neovlašteno pristupalo te da bismo osigurali da se koriste u skladu sa svrhom obrade. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na internet stranicama  www.djecja-psihijatrija.hr strogo su zabranjeni.

Web stranica je osmišljena u skladu sa sljedećim nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

Koristimo li “kolačiće” (eng. cookies)?

Da. ”Cookies”  su male datoteke koje internet stranica ili pružatelj usluga šalje i pohranjuje u memoriju vašeg računala kroz internet pretraživač (ukoliko je to s vaše strane omogućeno) što prilikom svakog novog posjeta pomaže bržem i učinkovitijem aktiviranju informacija, podataka i postavki koje ste već prethodno priopćili prilikom prošlih pristupa i korištenja naše stranice. Također, podaci koje „kolačići“ skupljaju pomažu nam razumjeti vaše preferencije na temelju prošlih i trenutnih aktivnosti koje poduzimate na našoj stranici i omogućuju nam da vam pružimo bolje korisničko iskustvo. Podaci prikupljeni na ovaj način ne omogućuju osobnu identifikaciju korisnika.

Ukoliko ne želite da vaše računalo prima ”kolačiće” sa stranice www.djecja-psihijatrija.hr, možete ih isključiti u svom Internet pregledniku. U tom slučaju neke od značajki naše stranice zadužene za bolje korisničko iskustvo možda neće ispravno funkcionirati.

Više o kolačićima pročitajte na: Obavijest o kolačićima

Poveznice na druge internet stranice

Naša internet stranica može sadržavati poveznice prema drugim internet stranicama. Nakon što ste pomoću tih poveznica napustili našu stranicu, mi ne možemo biti odgovorni za zaštitu bilo kojih podataka koje ćete eventualno ostaviti prilikom posjeta tim stranicama. Zato one nisu obuhvaćene ovim pravilima privatnosti. Molimo pročitajte pravila o privatnosti koja se odnose na te internet stranice.

Upravljanje Vašim osobnim podacima

Bolnica neće prodavati, distribuirati ili iznajmljivati vaše osobne podatke bilo kojim trećim stranama.

Promjene pravila privatnosti

Ova pravila o privatnosti mogu se povremeno mijenjati u skladu s zakonodavstvom o čemu nećemo posebno obavještavati naše klijente ili korisnike web stranica. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene pravila.

Službenik za zaštitu podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež je:
Zlatica Novoselić, dipl. iur.
Tel. (01) 4862 518
e-mail: zlatica.novoselic@djecja-psihijatrija.hr

Obavijest o kolačićima

više informacija

Izjava o pristupačnosti mrežnih stranica

više informacija