Svi psihijatri u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež stekli status užeg specijalista

Dr. Mirica Merkaš je dana 26. ožujka 2015.g., a dr. Ljiljana Dufek je dana 28. travnja 2015.g. položila ispit iz uže specijalizacije iz dječje i adolescentne psihijatrije. Time su svi liječnici psihijatri u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež osim statusa specijalista psihijatrije stekli i status užeg specijalista.

Dr. Marija Bogadi je dana 10. travnja 2015.g. položila ispit iz uže specijalizacije iz psihoterapije čime je uz status užeg specijalista iz socijalne psihijatrije kojeg ima od ranije stekla i status užeg specijalista iz psihoterapije.

Trenutno u bolnici 14 psihijatara ima užu specijalizaciju iz dječje i adolescentne psihijatrije, 1 psihijatar imaju užu specijalizaciju iz psihoterapije, a dr. Marija Bogadi ima dvije subspecijalizacije, iz psihoterapije i socijalne psihijatrije.

Ministarstvo zdravstva je 1994.godine odobrilo užu specijalizaciju iz dječje i adolescentne psihijatrije. Od tada je Bolnica započela s upućivanjem specijalista psihijatrije na dodatnu užu specijalizaciju iz dječje i adolescentne psihijatrije.

Dodatna edukacija tijekom uže specijalizacije iz dječje i adolescentne psihijatrije značajno unapređuje znanja i kompetencije specijalista u dijagnostici i liječenju psihičkih poremećaja djece i mladih, a time i kvalitetu zdravstvene zaštite u djelatnosti dječje i adolescentne psihijatrije u našoj Bolnici.

Čestitamo novim subspecijalisticama i želimo im uspješan nastavak kliničkog i stručnog rada u Bolnici!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA