Svjetski dan mentalnog zdravlja 10.10.2021.

DanMentalogZdravlja1

DanMentalogZdravlja2

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se s ciljem podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja te osvještavanja potrebe za ulaganjem u zdravstveni sustav kako bi se povećao obim i kvaliteta usluge krajnjim korisnicima.

Poruka ovogodišnjeg Dana mentalnog zdravlja je „Briga o mentalnom zdravlju za sve: ostvarimo to!” („Mental health care for all: let’s make it a reality!“)
Na Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. listopada, proći će više od 18 mjeseci od početka pandemije COVID-19. U nekim se zemljama život vraća u privid normalnosti; u drugima epidemija još uvijek nije pod kontrolom, remeteći živote obitelji i zajednica.

U svim je zemljama pandemija imala veliki utjecaj na mentalno zdravlje ljudi. Neke su skupine bile vulnerabilnije, uključujući zdravstvene i druge zaposlenike na prvoj liniji, imunokompromitirane bolesnike, djecu i mlade, studente, osobe starije životne dobi, samce te pojedince s poviješću mentalnih problema, koji su pandemijom bili posebno pogođeni.
Tijekom kampanje, resursi Svjetske zdravstvene organizacije biti će usmjereni na korisne materijale koji će pomoći ljudima koji žive s jednim od najčešćih mentalnih stanja – depresijom. Krajnji cilj je osnažiti ljude da se brinu o svom mentalnom zdravlju i pružaju podršku potrebitim drugima.

MentalHealth

Izvor: https://www.who.int/campaigns/world-mental-health-day/2021

TeškiDani

Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež