Stručnjaci bolnice na 9. Internacionalnom kongresu kognitivne psihoterapije u Rumunjskoj

9th International Congress of Cognitive Psychotherapy (ICCP 2017) održao se u rumunjskom gradu Cluj-Napoca od 27.6.2017 – 1.7.2017 g. Psihologinja psihijatrijske bolnice za djecu i mladež Ana Kordić, mag.psych. supervizant edukacije iz kognitivno bihevioralnih terapija, sudjelovala je na predkonferencijskoj radionici Arthura Freemana, profesora kliničke psihologije, stručnjaka iz domene kognitivno bihevioralnih terapija te profesora na Touro College School of Health Sciences u SAD-u, koji je vodio radionicu pod nazivom „CBT for Personality disorders in children and adolescents“.  Usvojena nova znanja i vještine prof. Kordić će koristiti u radu s pacijentima Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež.

Pozvani predavači na kongresu su bili vodeća svjetska imena iz polja kognitivno-bihevioralnih terapija: Judith Beck, Gerhart Anderson, Danel David, Robert Leahy, Raymond DiGuiseppe, te mnogi drugi stručnjaci i znanstvenici koji su predstavili najnovija istraživanja i spoznaje s vrijednim implikacijama i smjernicama za terapijski rad. Kongres je okupio stručnjake i izlagače iz više od 42 zemlje svijeta. Predstavnici Hrvatske pod vodstvom predsjednice HUBIKOT-a Prof.dr.sc.Ivanke Živčić -Bećirević te mr.sc.Nade Anić, prof. treći dan kongresa održali su simpozij pod nazivom „Beliefs in psychotherapy“.

Na kraju kongresa, internacionalni odbor IACP i delegacija kongresa usvojili su i ugovorili deklaraciju – plan koji će usmjeriti i oblikovati strateške smjernice budućeg znanstvenog razvoja te kliničke prakse iz područja kognitivno-bihevioralnih terapija.

Stefan Hoffman: „Modern CBT“

1

Judith Beck: „The therapeutic relationship in CBT“

2

3

John Riskind: „The looming vulnerability model of anxiety and the looming cognitive style“

4

5