Stručni skup: ULOGA ŠIRE DRUŠTVENE ZAJEDNICE U POBOLJŠANJU KVALITETE ŽIVOTA HOSPITALIZIRANOG DJETETA

Ravnateljica Bolnice dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić i zamjenik ravnateljice prim. dr. Zoran Juretić sudjelovali su na stručnom skupu pod nazivom „ULOGA ŠIRE DRUŠTVENE ZAJEDNICE U POBOLJŠANJU KVALITETE ŽIVOTA HOSPITALIZIRANOG DJETETA“ koji je održan dana 10. veljače 2015. godine u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, u suradnji sa OŠ Izidora Kršnjavoga i Klinikom za dječje bolesti Zagreb.

Stručni skup je bio namijenjen ravnateljima, stručnim suradnicima i učiteljima uključenim u osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u zdravstvenim ustanovama – “škola u bolnici”. Cilj je skupa bio istaknuti važnost suradnje djelatnika škola, vrtića, zdravstvenih djelatnika i šire društvene zajednice u poboljšanju kvalitete života hospitaliziranog učenika.

Stručnom skupu je uz ravnatelje, stručne suradnike i učitelje u „školama u bolnici“ koji su iznijeli svoja iskustva, načine i specifičnosti rada, nazočio i prof.dr.sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta koji je pozdravio sudionike te istaknuo važnost, potrebu i aktualne aktivnosti u Ministarstvu, za unapređenja rada „škola u bolnici“.