Izložba likovnih radova

Dana 19.06.2008.godine, u prostorima Bolničkog odjela održana je izložba likovnih radova, nastalih školske godine 2007./08.

Sve izložene radove, izradila su djeca koja su boravila na liječenju u našoj bolnici, a u sklopu provođenja radne terapije, osnovnoškolske nastave i likovnih radionica.

Nekoliko tjedana prije samog otvorenja, započele su opsežne pripreme i svako je dijete  dalo svoj velik doprinos da bi što spremniji dočekali drage goste.

Svi su se trudili pronaći male umjetnike skrivene u sebi i svatko je utkao dio sebe u jednu lijepu i šarenu cjelinu!

Grupa djece sudjelovala je u izradi materijala i dekoraciji hodnika, odnosno «puta» do Bolničkog odjela, glavnog mjesta zbivanja.

Grupa je sudjelovala u odabiru i postavi izloženih radova, dok su tri grupe pripremale scenski nastup za otvorenje izložbe.

Za koordinaciju bili su zaduženi radni terapeut, naše vrijedne učiteljice iz O.Š. «Jabukovac», te medicinske sestre i tehničari.

Tako smo udruženim snagama došli i do trena da dočekamo drage goste…

Prije samog otvorenja, koje su djeca shvatila krajnje odgovorno i ozbiljno, napetost je bila na vrhuncu…uskoro su nam počeli pristizati i uzvanici…Ravnateljica bolnice, Ravnatelj O.Š. «Jabukovac», liječnici, glavne sestre, zdravstveni i nezdravstveni suradnici, te dragi kolege iz ostalih radnih cjelina bolnice. Kao poseban gost pristigao nam je mladi likovni umjenik i fotograf Simon Glavica, koji nam je povodom svečanog otvorenja izložbe, donirao jednu od svojih slika, koja sada krasi boravak našeg odjela…

Izredali su se tako pjesma, svirka, gluma, recitacija i red prigodnih riječi…i tad smo s ponosom i opušteno mogli svima pokazati što smo mi sve to radili protekle školske godine…

Naravno da je nakon svega uslijedio i red neizostavnih slatkiša za sve koji su bili vrijedni…

A koju su ocjenu  zaslužili na kraju ove školske godine, ostavili smo na prosudbu svim dragim posjetiteljima izložbe, a i ove internetske stranice…

Bit ćemo slobodni i reći iz zalaganja svima čista petica !!!