Draga djeco i mladi, poštovani roditelji i korisnici naših usluga!

Od 04.05.2020.g. nastavljamo s radom u Specijalističko konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti u skladu sa uputama Ministarstva zdravstva i Kriznog stožera.

U novim okolnostima koronainfekcije svi se moramo pridržavati epidemioloških uputa zbog zaštite zdravlja vas i nas, zdravstvenih djelatnika. Kontaktirat ćemo vas radi dogovora o terminu pri čemu ćemo nastojati prvo pozvati svu djecu koja su imala termine za timske obrade i kontrolne preglede, a koju smo morali odgoditi zbog novonastale situacije-koronainfekcije. Prilikom ponovnog pozivanja za kontrolne preglede uzimat ćemo u obzir težinu kliničke slike.

Molimo vas da sve narudžbe i odgode termina dogovarate telefonom. Uputnice možete slati e-mailom, ali ih donesite sa sobom kada dođete na pregled.

Molimo vas, roditelje/skrbnike da pripremite osobnu iskaznicu kako bismo mogli provjeriti jeste li u samoizolaciji. Također vas molimo za iskrenost vezano uz davanje podataka vezanih za koronavirus kako za djecu tako i sve ukucane.

Ako dijete ili roditelj/skrbnik/osoba u pratnji ima povišenu tjelesnu temperaturu i/ili neke od respiratornih simptoma (kašljanje, kihanje, otežano disanje, bolove u grlu), nazovite i odgodite zakazani termin i javite se nadležnom liječniku obiteljske medicine. Ako Vam je izrečena mjera samoizolacije, ili ste bili u kontaktu sa COVID-19 pozitivnom osobom, nazovite nas i otkažite termin, javite se nadležnom liječniku i slijedite njegove upute. Nakon isteka mjere samoizolacije ili završenog liječenja ponovno nazovite i zakažite novi termin.

Molimo sve roditelje/skrbnike da upute svoju djecu prije dolaska u bolnicu o novom načinu rada u bolnici, potrebi održavanja razmaka od 2 metra, nošenju maski, dezinfekciji ruku pri dolasku te mjerenju tjelesne temperature vama i djetetu. Kako bismo zaštitili vas i nas, zadržavanje u bolnici bit će samo za potrebe dijagnostike ili pregleda. Potrebno je doći u točno naručeno vrijeme da se skrati čekanje i zadržavanje u bolnici.

Drago nam je da ćemo vam moći ponovno pružati naše usluge, nadamo se i dalje dobroj suradnji u ovoj novonastaloj situaciji. Molimo vas za strpljenje jer će nam trebati vremena da odradimo odgođene timske obrade i kontrolne preglede.