2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem „Mentalno zdravlje mladih – bogatstvo naroda“

Hrvatska udruga za dojenačku, dječju i adolescentnu psihijatriju Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba organiziraju 2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem „Mentalno zdravlje mladih – bogatstvo naroda“

Vrijeme održavanja: 18. i 19. svibanj 2018. godine

Mjesto održavanja: Hotel Dubrovnik, Zagreb

Nakon uspješno održanog 1. hrvatskog kongresa o mentalnom zdravlju djece i mladih u listopadu 2016. godine na kojem je sudjelovalo preko 200 sudionika izrazita nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na 2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Mentalno zdravlje djece i mladih – bogatstvo naroda” koji će se održati u Zagrebu, 18. i 19. svibnja 2018. godine.

Djetinjstvo i adolescencija su razdoblja rasta i razvoja, doba igre i učenja, odnosno potrage za punim potencijalom i interesima koje će oblikovati pojedinca u cjelovitu odraslu osobu. Za većinu djece djetinjstvo i mladost su razdoblja bezbrižnosti i radoznalosti. No, ne i za svu djecu i mlade. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji čak 20% djece i mladih diljem svijeta imaju neki poremećaj mentalnog zdravlja, od kojih tek svako peto dijete dobije adekvatno liječenje.

Djeca i mladi su kapital društva, a mentalno zdravlje djece i mladih bogatstvo jednog naroda. Kako doživljavamo mentalno zdravlje djece i mladih? Činimo li dovoljno da se bogatstvo Hrvatske u našim mladim povećava? O brojnim aspektima te unaprijeđenju mentalnog zdravlja djece i mladihkao bitnog činitelja cjelokupnog zdravlja i dobrobiti cijelog društva raspravljat će se na ovom kongresu.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će nam se na kongresu pridružiti novoizabrani predsjednih Europskog društva za dječju i adolescentnu psihijatriju (ESCAP) prof. dr. sc. Dimitris C. Anagnostopoulos (Grčka) i glavna tajnica Međunarodnog udruženja za dječju i adolescentnu psihijatriju i suradne struke prof. dr. sc. Fusun Cetin Cuhadaroglu (Turska).

Stručni program kongresa: Plenarna predavanja pozvanih predavača/usmene prezentacije/poster sekcija/okrugli stolovi/predkongresne radionice (mindfulness za djecu i adolescente, motivacijski intervju za djecu i adolescente, poremećaji hranjenja, ADHD, i dr.).

Kongres je namijenjen subspecijalistima i specijalizantima dječje i adolescente psihijatrije, psihijatrije, školske i sveučilišne medicine, pedijatrije, obiteljske medicine, javnog zdravstva, liječnicima drugih specijalnosti, psiholozima, socijalnim radnicima, socijalnim pedagozima, edukacijskim rehabilitatorima i logopedima, pedagozima, nastavnicima, odgajateljima, stručnim suradnicima u školama, učeničkim i odgojnim domovima, kao i svim zainteresiranim stručnjacima za ovu temu.

Opširnije o kongresu na http://www.hudedap.hr/2_kongres.html

Rok za primitak sažetaka: 26.02.2018.

Pravodobno pristigli sažeci na hrvatskom ili engleskom jeziku bit će objavljeni u knjizi sažetaka. Sažetak, rada, opsega do 1800 znakova s prazninama, treba ukazati na svrhu rada, najvažnije rezultate i zaključak.

Obavijest o prihvaćanju radova: 01.03.2018.

Kotizacije:

Sudionici – rana kotizacija do 31.03.2018. – 1.500,00 kn

Sudionici – kasna kotizacija od 01.04.2018. – 1.700,00 kn

Sudionici – jednodnevna kotizacija  – 1.000,00 kn

Izlagači kotizacije – 1.000,00 kn

Kotizacije za predkongresne radionice (uz kupnju kotizacije za kongres dobivate 20% popusta na ispod navedene cijene):

  • Samoozljeđivanje adolescenata – praktične smjernice za procjenu i terapijski rad – 700,00 kn
  • Joga u radu s djecom i mladima s neurorazvojnim poremećajima (autizam, Down sindrom, ADHD) – 300,00 kn
  • Mindfulness za djecu i madolescente – 350,00 kn

          * u cijene je uključen PDV

Službeni jezici: hrvatski i engleski (bez simultanog prevođenja)