17. tjedan mozga u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež

17. tjedan mozga (Brain Awereness week) obilježavao se od 12.03.-16. ožujka 2018. Teme ovogodišnjeg Tjedna mozga bile su:

  • Mozak i umjetna inteligencija
  • Mozak i glad za kisikom i glukozom.

Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež pridružila se obilježavanju Tjedna moga te su održane radionice s djecom i mladima na Bolničkom odjelu i u Dnevnoj bolnici. Radionice su bile sadržajno prilagođene uzrastu i sposobnostima djece. Obrađene su teme usporedbe ljudskog mozga i kompjutera, te je stavljen naglasak na utjecaj pravilne prehrane, tjelesne aktivnosti, regulacije sna i zdravih životnih navika na funkcioniranje mozga. Na radionicama su djeca mogla i provježbati osnovne vježbe za stimulaciju mozga, kao i vježbe disanja.

Voditelji radionica su bile psihologinje PB za djecu i mladež Ana Kordić, mag. psych. i mr.sc. Iva Zečević, prof., socijalna radnica Mara Budimir, radni terapeut Vesna Horvat te učiteljica u Dnevnoj bolnici Verica Zagoršak.

S djecom su izrađeni prigodni plakati, materijali i radovi te su nakon cijelog tjedna bogatog aktivnostima u petak 16.03.2018. godine svi dječji radovi predstavljeni na izložbi u prostorijama Dnevne bolnice.

mozak 1 mozak 2 mozak 3